“Wees heilig want Ik ben heilig” citeert Petrus in 1 Petrus 1:15 en 16. Deze zin kreeg ik mee tijdens het Heilige Geest weekend. Een prachtige zin, en een prachtig levensmotto. Heilig, door God apart gezet. Toegewijd aan God. Heilig in de wereld, niet van de wereld, maar wel in de wereld.

Volgens mij gaat er kracht uit van heilig leven. Je kunt in gebed tot God naderen. God in Zijn grote Heiligheid. Naarmate we meer in staat zijn heilig te leven, zijn we ons meer bewust van de kracht van ons gebed. En kunnen we beter dienen vanuit Zijn gaven. En kunnen we steeds meer leven vanuit Zijn kracht.

De Heilige Geest, die ons steeds meer en meer wil vervullen, zal ons helpen bij heilig leven. Daarvoor moet je je wel op Hem richten. En moet je zelf de controle overgeven. Je leven overgeven aan God. Zoals een aandeelhouder steeds meer stemrecht krijgt bij meer aandelenbezit, zo moet ik God steeds meer ruimte geven in mijn leven. De Heilige Geest, die in mij woont. Als ik daar bij stil sta, dan kan ik alleen maar stil worden en dankbaar zijn. De Geest, die in mij wil wonen. En zo mijn verbinding met God wil zijn. Die mij helpt om te bidden, volgens Romeinen 8:26. En mij Gods Woord duidelijk wil maken, volgens 1 Korintiërs 2:10-16. Een open verbinding met tweerichtingsverkeer!

Wees heilig want Ik ben heilig. God toegewijd zijn. Elke dag. In gezin, kerk en werk. Dat ik me daar in alles van bewust mag zijn.

Geschreven op 12 maart 2008